Zabıta Ekipleri Pazarda HES Kodu sorgulaması yapıyor

Zabıta Ekiplerimiz Pazarda HES Kodu sorgulaması yapıyor.

Korona virüsle mücadele kapsamında Hıfzıssıhha Kurulunun geçtiğimiz günlerde aldığı karar uyarınca, mahalle ve semt pazarlarında, pazarcı esnafına Hayat Eve Sığar (HES) Kodu alma zorunluluğu getirildi.

Karar ile birlikte Belediyemiz Zabıta Komiserliği ekipleri, sabahın erken saatlerinde pazaryerine gelen esnafın, HES kodu sorgulaması yaptıktan sonra tezgah açmalarına izin verdi. Girişlerde vatandaşlara el dezenfektanı ateş ölçümü yapan ekipler pazar yerine giriş ve çıkışları ayrı tuttu.

Belediye Başkanımız Vedat Öztürk ;‘ Dünya geneline yayılan korona virüs salgınının Türkiye'deki ilk tespit edildiği günden itibaren ilçemizde tedbirlerimizi aralıksız devam etti. Ekiplerimiz, vatandaşlarımızın yoğun olduğu mekanlarda dezenfekte çalışmalarını sürdürdü. Buna rağmen son günlerde vaka sayılarındaki artışla birlikte tedbirleri ve kontrolleri artırdık. Bizim için vatandaşlarımızın sağlığı her şeyden önemli. Vatandaşlarımızdan da kuralları uyarak, ekiplerimize yardımcı olmalarını rica ediyorum. Korona virüsünü ancak birlik ve beraberlik içinde mücadele ederek, tedbirlere uyarak ulaşabiliriz. Maske-sosyal mesafe – temizlik kurallarına riayet edelim, yasaklara uyalım” dedi.

#VedatÖztürk

#GökçebeyBelediyeBaşkanı