3 Aralık Engelliler Günü

Başkanımız Vedat Öztürk mesajında engelliler gününün, engellilik konusundaki toplumsal bilincin artmasına ve engellilerin yaşam standartlarının gelişmesine katkı sağlayacak önemli bir gün olarak ilan edildiği hatırlattı.

Belediye Başkanımız Vedat Öztürk, 3 Aralık Dünya Engelliler günü dolasıyla mesaj yayınladı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün bir kutlama değil, farkındalık oluşturma günü olduğunu söyleyen Başkan Öztürk, aynı zamanda her insanın bir engelli adayı olduğunun unutulmaması gerektiğini vurguladı. "Engelli olma hali hepimizin başına gelebilir, hepimiz bunu yaşayabiliriz. Bu engelleri aşmanın sorumluluğu ise toplum olarak her kesimin omuzlarında. Farkındalık ve duyarlılık arttıkça, engelli kardeşlerimizin hayata ve üretime katılmalarındaki engeller de ortadan kalkacaktır. Onlar zaten kendi dünyalarında zincirlerini kırabilecek hissiyat ve becerilere sahip bireyler olarak öne çıkmayı başarmaktadır. Eğitimden teknolojiye, siyasetten spora kadar bunun örnekleri oldukça çoktur. Gökçebey Belediyesi olarak her zaman yanlarındayız. Engelli vatandaşlarımızın her zaman emirlerine amade olduğumuzu bilmelerini istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; tüm engelli vatandaşlarımıza aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu ve sağlıklı bir yaşam diliyorum" şeklinde konuştu.

Vedat Öztürk

Gökçebey Belediye Başkanı