Başkan Öztürk ten Çanakkale Zaferi Kutlaması

Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferinin 105. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Öztürk mesanda; “18 Mart 1915 tarihinde inanılmaz bir başarının elde edildiği Türk ve dünya tarihinde çok önemli bir dönüm noktası olan Çanakkale Deniz Zaferi'nin 105 yıl dönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz. Ölüme gözünü kırpmadan giden adeta ölümü öldüren Mehmetçiğimizin o tertemiz kanıyla yazdığı bir destan olan Çanakkale Zaferinin şanlı ordumuzun ve milletimizin birlik ve beraberlik içinde yazdığı ve dilden dile, nesilden nesile aktarılan bir kahramanlık destanıdır.

Türk milleti Çanakkale’de elde ettiği üstün başarısı ile tüm dünyaya, bağımsızlığı ve vatan toprağı söz konusu olduğunda, karşısında hiçbir gücün duramayacağı mesajını en açık şekilde vermiştir. Bu mukaddes vatan topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi millet olarak idrak etmeli, gelecek nesillere bu bilinci aktarmayı, bu güzel vatanı bizlere emanet eden atalarımıza karşı bir borç bilmeliyiz.

Vatanın bütünlüğün sağlayan,bayrağı, yüce Türk Ulusu'nun bağımsızlığı uğruna hayatlarını feda eden minarelerden yükselen ezan sesi için şehit olan, bugün bizlerin bağımsız bir ülkede hayat ve vücut bulmamızı sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden kahraman Mehmetçikleri bir kez daha minnetle, şükranla anıyorum" ifadelerini kullandı.

#VedatÖztürk #GökçebeyBelediyesi #18MartÇanakkaleZaferi